De ce unii copii sunt ascultatori, iar altii nu?

Daca un copil este zamislit in zi de post sau in zi de sarbatoare, atunci el se poate naste cu un defect, moral sau fizic. Astfel, copilul poate deveni de necontrolat, neascultator. De obicei, intr-o familie sunt si copii sanatosi, dar si bolnavi. Pacatul parintilor se rasfrange asupra copiilor si acestia din urma patimesc din cauza lor.

 
Sunt fara minte acei parinti care, desi au copii sugari, injura, se cearta, fac rau si traiesc doar pentru trup. Toate patimile lor se vor rasfrange asupra copilului. Chiar daca este in pantecele mamei, copilul simte starea acesteia si se poate naste bolnav. Daca femeia insarcinata bea, fumeaza sau face alte pacate, copilul se va naste cu predispozitie spre patimi. Atunci cand in familie sunt copii mici, nu trebuie sa credem ca ei nu inteleg nimic. Inteleg totul. Copiii sunt ca un burete, absorb totul de la parinti.
 
(¦)
 
La Sfantul Ambrozie al Mediolanului a venit mama Fericitului Augustin si i-a spus: Parinte, plang zi si noapte deoarece fiul meu nu-l cunoaste de Domnul, si traieste in pacat.. Episcopul i-a spus: Tine minte ca Domnul nu va uita lacrimile tale: Fiul tau va veni la Domnul.
 
Dupa aceea, fiul a ajuns la Mediolan, chiar cand episcopul predica. Fericitul Augustin l-a auzit si a crezut, iar Sfantul Ambrozie l-a botezat. Domnul i-a dat noului botezat o astfel de credinta, incat acesta a devenit un mare teolog. Le dicta copistilor texte de teologie si aceia nu reusiau sa tina pasul cu el. Ca sa citesti toata opera lui, cate 8 ore pe zi, ti-ar trebui 80 de ani din viata.
 
La rugaciunele mamei, copilul a primit acest dar deosebit. Atunci cand mama se roaga pentru copilul ei, copilul nu arde in foc, nu se ineaca in apa¦Rugaciunea mamei il scoate si de pe fundul marii. Este la fel de puternica ca cea a bisericii. Numai ca ne este lene sa ne rugam si de aceea copiii si apropiatii nostri nu cred in Domnul.
 
Din Parintele Ambrozie Iurasov, Indrumar crestin pentru vremurile de azi, vol.1, Editura Sophia, Bucuresti, 2008, p.179, 181

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *